Nare Hovanisyan


Pho, springrolls en meer: Vietnamees restaurant Nón Lá opent de deuren in Utrecht

Ben jij gek op noedelsoep, springrolls en andere Vietnamese gerechten?
Dan begin je de week met goed nieuws:
Vietnamees restaurant Nón Lá opende onlangs de deuren in de binnenstad van Utrecht. 
Wie, wat, waar en wanneer, lees je hier.

.

Je vindt de gloednieuwe zaak aan de Oudegracht 212. ”Mijn moeder, Lan Anh, is de eigenaar van Nón Lá”, vertelt medewerker Jessica. ”Haar droom was om ooit een eigen plek te hebben waar zij haar liefde voor koken en haar land, Vietnam, kon uitoefenen.” Toen Lan Anh zag dat het pand aan de Oudegracht leegstond, twijfelde ze geen moment. Het restaurant opende op donderdag 6 oktober de deuren: ”De locatie is heel fijn en mooi en we merken dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar het eten”, aldus Jessica.

Authentieke gerechten uit Vietnam

Met Nón Lá willen Jessica en haar moeder hun gasten laten kennismaken met de cultuur en vooral de keuken van Vietnam. ”Het aanbod van écht Vietnamees eten is nu nog te klein in Utrecht”, vindt Jessica. ”Bij Nón Lá maken we de gerechten op de authentieke manier, zodat mensen kunnen proeven hoe Vietnamees eten hoort te smaken. Dat vinden we heel belangrijk.”

Foto: Nón Lá Utrecht

Van noedelsoep tot springrolls

Wat er zoal op het menu staat? ”Authentieke Vietnamese gerechten waarin veel tijd is gestopt”, benadrukt Jessica. ”Zo bestel je hier onder meer phở tái nạm, een Vietnamese noedelsoep, bún thịt nướng, een noedelsalade en gỏi cuốn, de welbekende springrolls. Je kunt niet alleen eten in het restaurant, maar ook gerechten bestellen om thuis op te smikkelen. Kijk hier voor het volledige menu.

Foto: Nón Lá Utrecht

De openingstijden

”In de toekomst breiden we het restaurant uit naar beneden, aan de gracht. Dan kunnen we nog meer mensen ontvangen”, aldus Jessica. Nón Lá aan de Oudegracht 212 is geopend van maandag tot vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag en zondag ben je welkom tussen 12.00 en 21.30 uur.

.

Nare Hovanisyan

Uit: InDeBuurtUtrecht, 10.10.2022

 

Direct link: https://caidinh.com/Archiefpagina/Activiteiten/ActiviteitenNL/phospringrollsenmeer.html


Cái Đình - 2022