Rowie van der Vliet


Tof! Deze Tilburgse muurschildering wint een wereldwijde prijs

Foto: Studio Giftig / Street Art Cities

De beste street art van november 2022, staat die in Toronto, Buenos Aires, Antwerpen, Houston of toch Tilburg? Juist ja, Tilburg! Dat bepaalden bezoekers van het platform Street Art Cities.

Op zondag 18 december won een muurschildering in Tilburg een wedstrijd van mooiste street art ter wereld. Het was de enige Nederlandse mural die genomineerd is. Dit kunstwerk is gemaakt door Kaspar van Leek en Niels van Swaemen van het Eindhovense Studio Giftig. De muurschildering schittert sinds 5 november aan de Centaurusweg 39.

Geen toevallige keuze

Op het werk zie je een springende vrouw. Wie goed kijkt, ziet dat haar kleding bestaat uit afval. Dat is niet toevallig. De mural werd gemaakt op de gevel van het CVB ecologistics, dat de kunstenaars een volledig carte blanche gaf voor dit kunstwerk. Voor het ontwerp van de schildering gebruikte het artiestenduo afvalstoffen afkomstig uit het proces van dit recyclingsbedrijf dat papier, plastic en textiel recycled.

Dit is Street Art Cities

Het platform Street Art Cities zet in duizend steden over heel de wereld murals in kaart. Volgens de makers en bezoekers van de website en app is de muurschildering van Studio Giftig de mooiste muurschildering die in november het levenslicht zag. Als prijs krijgt Studio Giftig een vermelding in Graffiti Art Magazine.

.

Rowie van der Vliet

Bron: Indebuurt.nl/Tilburg, 20.12.2022

 

 

Direct link: https://caidinh.com/Archiefpagina/Activiteiten/ActiviteitenNL/tofdezetilburgsemuurschildering.html


Cái Đình - 2023