telegraaf.nl


Vietnamezen grootste hackers, niet Russen  

 

Niet Russische hackers, maar Vietnamezen blijken de grootste leveranciers van criminele cyberaanvallen op computers van bedrijven en particulieren in Europa.

Het aantal van DDoS-aanvallen, waarbij de hackers met grote netwerken gericht een systeem volledig plat pogen te leggen, neemt de afgelopen weken bovendien sterk toe.

Dat blijkt uit onderzoek door databeveiligngsbedrijf F5 Networks. Het merendeel van het dataverkeer met DDoS-aanvallen komt uit Vietnam (28%), Rusland (22%), China (21%), Brazilië (15%) en de VS (14%).

100% toename

,,Ook de intensiteit van de aanvallen is gegroeid", meent Kamil Woznia van F5 networks, dat deze markt vanuit Warschau overziet.

In het laatste kwartaal van dit jaar alleen al is honderd procent toename gemeten ten opzichte van het laatste kwartaal vorig jaar, stelt F5 Networks.

Dat voert namens bedrijven ook tegenaanvallen uit en doet aan langdurig fraudeonderzoek.

Meerdere windstreken

Dit jaar meldde het 7,923 DDoS-incidenten. Een daarvan was de grootste wereldwijd, gebruikmakend van meer dan 100.000 IP-adressen die naar computers lieden, verspreid over meerdere regio’s.

,,Het is typerend voor deze trend dat aanvallen worden opgezet vanuit verschillende windstreken om maximale impact te behalen", stelt F5 Networks, verwijzend naar ondermeer Vietnam.

Uit: telegraaf.nl, 27.12.2016


Cái Đình - 2017